Divize 1. kolo Hluboká-Týn 10:4

23.09.2018 15:18

Sezónu 2018-19 v DIVIZI otevřelo utkání mezi Hlubokou a nováčkem soutěže, Týnem. Domácímu družstvu chyběl Tomáš Švrčina, který ještě nabírá formu u moře v slunném Řecku. Domácí přesto nastupovali v roli mírného favorita, a to přesto, že ne všichni hráči byli na utkání dobře připraveni (Dvořák – zdravotní problémy, Soucha – tréninkový deficit). Hlubočtí nasadili mladíka Davida Smažíka (hostování z Pedagogu) a také Jiřího Hornycha. Hosté, kteří nastoupili v sestavě: Syrovátka Jan, Kureš, Kučera, Bezpalec nezachytili rychlý nástup domácích a rychle prohrávali 0:6.

Domácí zvládli nejdříve obě čtyřhry, když Dvořák se Souchou a také Hornych se Smažíkem neztratili ani set proti Kučerovi s Bezpalcem, respektive Kurešovi se Syrovátkou.

Hned první singl nabídl velice pohledný zápas mladíků Smažíka se Syrovátkou, pětisetovou bitvu pro sebe nakonec urval domácí hráč. Soucha potom převzal po prvním prohraném setu otěže do svých rukou a porazil Kureše 3:1. Pátý bod uhrál ve vyrovnaném zápase Dvořák, který přetlačil v pátém setu o 2 míčky nestárnoucího Kučeru. Povedenou první rundu zakončil výhrou Hornych nad Bezpalcem.

Až za stavu 6:0 pro domácí uhrál první bod hostí Syrovátka, který nedal šanci Souchovi. Sedmý bod přidal Dvořák, který udolal v koncovkách Kureše 3:1. Osmý bod zařídil Hornych, který si v souboji zkušených hráčů počínal lépe, Kučeru přehrál 3:1. Již na 9:1 zvýšil Smažík, který otočil zápas z 1:2 na 3:2 s Bezpalcem.

Vše spělo k rychlému konci, ale hosté ještě zbraně nesložili, Syrovátka udolal ve čtyřech setech Martina Duspivu, který vystřídal Dvořáka a snížil na 2:9 z pohledu hostí. Třetí bod přidal Kureš, který vyzrál na Hornycha ve třech setech. Na 4:9 snížil Kučera, který otočil zápas se Smažíkem, přiměl tak již vysprchovaného Souchu opět naskočit do utkání, pravda moc se mu nechtělo, ale nakonec se přeci jen nechal přemluvit ;-) Hosté se totiž začali nebezpečně dotahovat, Syrovátka stačil ještě porazit Domácího Hornycha. Nakonec vše dobře pro domácí dopadlo, to když vyvoněný Soucha otočil z 1:2 na 3:2 proti Bezpalcovi, a domácí se tak mohli radovat z prvních třech bodů v nové sezóně.

Ve druhém kole přivítají hráči z podzámčí družstvo z Prachatic. Utkání se uskuteční v úterý 2.10. od 18:30.

Body domácí: Smažík, Soucha, Dvořák, Hornych po 2, debly

Body hosté: Syrovátka 2, Kureš a Kučera po 1

MD

Kontakt

Sokol Hluboká nad Vltavou

pinechluboka@email.cz

Podskalí 394
373 41 Hluboká nad Vltavou

Zdeněk Palivec
+420 775 623 605

Vyhledávání

© Copyright 2009 l Všechna práva vyhrazena by Martin Dvořák

Vytvořeno službou Webnode