Hluboká A - Kaplice A

02.03.2024 16:51

V herně na Podskalí se v sobotu 2.3. mohli diváci těšit na velice kvalitní a zajímavé utkání mezi dosud neporaženou Hlubokou „A“ a Kaplicí „A“. V hlubocké sokolovně se sešlo kolem 50 diváků, což pro nejvyšší krajskou soutěž je velice nadprůměrné číslo, které nám mohou závidět i ligové týmy. Připraveno bylo i menší občerstvení a fanoušci obou mužstev se mohli těšit na velmi dramatické utkání.

Postupová matematika byla jednoduchá, domácí Hluboká první v tabulce s jednou remízou právě s hostující Kaplicí, hosté na druhém místě již s dvěma remízami a jednou porážkou. Domácí Hluboká tudíž nastupovala pod menším tlakem, za to Kaplice musela nutně získat všechny tři body, aby měla alespoň teoretickou šanci na postupové naděje.

Domácí nastoupili v nejsilnější možné sestavě: Myler, Nedvěd, Doležal a Škoda, na lavičce byl připraven Syrovátka.

Hosté také nastoupili v nejlepší možné sestavě: Beneš Pavel, Beneš Petr, Fesl a Janošťák, na lavičce byli připraveni Kuchta s Procházkou.

Do úvodních deblů nastoupili podle očekávání Škoda s Nedvědem proti bratrům Benešovým a Myler s Doležalem proti Feslovi s Janošťákem. Hodně jsme spoléhali na vyhranost a sehranost deblu Myler a Doležal, kteří v sezóně prohráli čtyřhru jen jednou z 19 utkání! Začátek jim však nevyšel a prohráli dva sety velmi hladce. Ovšem po dvou prohraných setech za obrovské podpory domácích fanoušků odvrátili matchball, otočili stav utkání na 2:2 a v 5.setu již dotáhli zápas do vítězného konce. Dvojice Škoda, Nedvěd na druhém stole prohrála celkem hladce 1:3, kdy nás mohla mrzet přílišná pasivita a spousta lehkých nevynucených chyb.

Do prvních utkání singlů nastoupili Matyáš Nedvěd s Pavlem Benešem a Josef Doležal s Petrem Benešem. K druhému zápasu není moc co říct, jenom snad že Pepa zahrál výborně takticky, nedělal lehké chyby a vyhrál hladce 3:0. Vedle to však bylo úplně jinak, Nedvěd dvakrát v zápase otáčel z 1:0 a z 2:1, ovšem nechytl začátek pátého setu, který již hladce vyhrál Pavel.

Za stavu 2:2 na zápasy nastoupily dvojice Matěj Myler s Martinem Feslem a Petr Škoda s Miroslavem Janošťákem. Oba zápasy probíhaly podle předpokladů, Matěj po velmi vyrovnaném prvním setu nedal už soupeři šanci a hladce zvítězil 3:0, Petr Škoda musel sice otáčet nepřiznivý stav 0:1, ale ve dvou následujících setech tahal kaplický hráč za kratší konec. V dramatickém 4.setu Škoda proměnil až 7. matchball a mohl se radovat z vítězství. Stav utkání 4:2.

Pak následovaly tři velmi vyrovnané zápasy, které vyústily v nervy drásající zápletku. Hosté totiž zvládly všechny tři pětisetové bitvy. Nejprve Doležal nevyužil vedení 2:1 s Pavlem Benešem a podlehl v pátém setu. Myler vedle také smolně nevyužil vedení 2:1 a 8:4 s Petrem Benešem, znervózněl a v pátém setu tahal již za kratší konec provazu. Následoval Škoda s Feslem, který neproměnil v pátém setu 3 matchbally, naopak soupeř proměnil hned svojí první možnost a posunul hostující tým do vedení 4:5.

Dalo se očekávat, že domácí tým znervózní, ale opak byl pravdou. Domácí tým nakopla jasná výhra Nedvěda nad Janošťákem a když k tomu ještě Myler porazil jedničku hostí v napínavém zápase s krásnými výměnami, byla psychická výhoda zpět na straně domácích, kteří rázem vedli 6:5. Spanilá jízda domácích ještě nekončila, když Škoda vedle ve třech koncovkách porazil Petra Beneše a Nedvěd nedal šanci Feslovi a stav byl rázem 8:5.

Hosté však ještě neřekli poslední slovo, Janošťáka vystřídal Kuchta a Doležala Syrovátka. V prvním setu domácí Syrovátka nedal Kuchtovi šanci a vypadalo to, že je dobojováno. Kuchta však nesložil zbraně, chytil rytmus, zápas otočil a vyhrál 3:1. Vedle to bylo naprosto stejné, Škoda vyhrál první set a vedl 5:0 i ve druhém, ale Pavel Beneš set ještě dokázal zvrátit a srovnal na 1:1. Tento obrat jej nakopl a komfortně vyhrál 3. i 4.set. Stav utkání 8:7.

Na stůl se tedy vrátil Nedvěd s Petrem Benešem a Syrovátka s Feslem. Pro oba velmi nepříjemní soupeři, se kterými nemají kladné bilance. Nedvěd navzdory všem očekáváním vedl po třech setech 2:1 a dokonce 8:4 ve 4.setu, ale znervózněl a soupeř rázem vedl 10:8. Oba matchbally však odvrátil a svůj první proměnil. Stav 9:7. Syrovátka vedl s Feslem vcelku jednoznačně 2:0 a 10:6. Fesl však 3.set otočil a vynutil si pokračování. V 4.setu se stav přeléval ze strany na stranu, ale Syrovátka za bouřlivé podpory domácích fanoušků nakonec vyhrál 4.set nejtěsnějším rozdílem 11:9 a Hluboká mohla slavit vítězství 10:7 a vytoužený postup do 3.ligy, ve které se představí poprvé v historii!

 

Všem fanouškům, spoluhráčům, rodičům a samozřejmě také hostům z Kaplice děkujeme za velice kvalitní a dramatický zápas.

 

Kontakt

Sokol Hluboká nad Vltavou

pinechluboka@email.cz

Podskalí 394
373 41 Hluboká nad Vltavou

Zdeněk Palivec
+420 775 623 605

Vyhledávání

© Copyright 2009 l Všechna práva vyhrazena by Martin Dvořák

Vytvořeno službou Webnode