Divize 13. kolo Hluboká-Pojbuky 10:8

11.01.2015 15:31

Velký návrat. Tak by se dal charakterizovat nedělní duel proti Pojbukám. Téměr 2 roky, přesně 21 měsíců se bratři Böhmové nebojevili v divizi jihočeského kraje. A shodou okolností to tenkrát (22.3.2013, ) odnesl také soupeř z Pojbuk. Domácí chtěli odčinit podzimní prohru v Pojbukách.  Domácí se sešli hned v pěti hráčích. Tradiční trojici Soucha, Švrčina a Dvořák posílili bratři Böhmové.

Do úvodních deblů nastoupili bratři Böhmové proti Oplozerovi s Lambertem těsnou porážkou v pěti setech. Byla znát nerozehranost, ale dobrá nálada je neopouštěla a tak by to mělo být. Do druhého deblu nastoupil po včerejší výhře opět Soucha se Švrčinou proti Jindrovi s Novákem P. A také tento zápas se hrál na pět setů. Domácí ve čtvrtém setu odvrátili mečbol za stavu 9:10 a to jim vlilo novou krev do žil. V pátém setu dominovali a upravili stav utkání na 1:1.

Do singlů nasadili na začátek hlubočtí Dvořáka, Švrčinu, Böhma Fr., a Souchu. V prvním kole nestačil Dvořák na nepříjemnou hru Jindry, vyhrál sice první set 13:11 a ve druhém vedl 6:3, ale nedotáhl jej do konce a karta se obrátila. Švrčina po výborném výkonu porazil Opolzera 3:1 na sety  a srovnal na průběžných 2:2. František Böhm potvrdil hned v prvním singlu, že ze svého umu nic nezapomněl a Lamberta vyprovodili přesvědčivě 3:0. Bohužel na tuto výhru nenavázal Soucha, který prohrál po velkém o dva míčky v pátém setu Novákem. Stav utkání 3:3.

A bylo hůř. Druhé kolo singlů rozehrál Švrčina s Jindrou a v dalším pětisetovém maratonu podlehl také o 2 míčky.  Böhm naštěstí po výhře 3.1 na Opolzerem nedovolil soupeři odskočit ve vedení a srovnal na 4:4. Utkání bylo jako na houpačce a značně se protahovalo pětisetovými zápasy. Další takový sehrál Soucha proti Lambertovi, tentokrát se šťastnějším koncem pro domácí. Stav utkání 5:4. Vedení mohl navýšit Dvořák, ale s Novákem prohrál pro změnu v pěti setech L. 5:5.

To už v herně Hluboké fandili a koučovali skoro hodinu také hráči „B“ týmu, kteří začínali hrát ve stejnou dobu v padesát kilometrů vzdálené Kardašově Řečici. Když jsme u fanoušků, tak nutno podotknout, že utkání odkoučoval také, v letošní sezóně, zatím pauzírující bouřlivák Josef Rychlík

Zpět k dění za stoly. Ke třetímu tkání nastoupil František Böhm proti neporaženému Jindrovi. Byl to zápas s dlouhými výměnami, které byli náročné na fyzičku. Böhm sice otočil z 0:1 na 2:1 na sety, ale čtvrtý set prohrál a v pátém se již projevila únava domácího hráče. Jindra vyhrál 3:2 a poslal Pojbuky do vedení 6:5. Soucha si naštěstí  snadno poradil s Oplozerem, který si nevěděl s „materiálem“ rady a srovnal na 6:6. Potom nastoupil Dvořák s Lambertem a nedal se čekat jiný scénář, než pětisetový zápas s výhrou o 2 míčky v pátém setu. Ano, přesně tímto výsledkem skončila všechny utkání od roku 2011 mezi Lambertem a Dvořákem. Výjimkou byl podzimní zápas, kdy Dvořák v pátém setu uhrál pouze 8 bodů. A jak to dopadlo nyní? Ano, opět pětisetová bitva, okořeněná mnohými „prasátky“, především v koncovce pátého setu se štěstím na domácí straně. Takže Dvořák Lambert 3:2. Stav utkání 7:6. Osmý bod přidal Švrčina po výhře nad Novákem (snad tímto definitivně vyvrátil, že začátky podzimní a jarní části se mu tradičně nedaří, za tento víkend si připsal krásných 6 ze 7 + 2 výhry v deblu). Stav utkání 8:6. V dalším zápase nastoupil Soucha proti Jindrovi, který potvrdil slušnou podzimní formu. Jindra vyhrál na hluboké i svůj čtvrtý singl a snížil na 8:7 z pohledu domácích. Devátý bod chtěl přidat Dvořák pro Opolzerovi, ale nebylo mu přáno. V posledním dnešním pětisetovém zápase (celkem jich bylo 9, při poměru 3:6 ze strany domácích) nedokázal ve čtvrtém setu utkání v koncovce dohrát. V pátém již tahal za kratší konec a tím rozhodl, že se do hry dostane také druhý z bratrů Böhmových. Pavel střídal fyzicky unaveného Frantu za „poklidného“ stavu 9:8 pro domácí. To totiž Švrčina porazil Lamberta 3:1 a poslal domácí opět do vedení. Utkání gradovalo, Nerozehraný Pavel Böhm v prvním setu často chyboval, a také ve druhém tahal za kratší konec, ale bojovností a zkušenostmi dokázal zápas otočit a tím rozhodl o tom, že po takřka čtyřhodinovém boji odjedou Pojbuky domů s prázdnou…… krásný to pocit ;-)

Body domácí: Švrčina 3, Böhm Fr., Soucha po 2, Dvořák a Böhm P. po 1, debl

Body hosté: Jindra 4, Novák 2, Opolzer 1, Lambert 0, debl

Zápis z utkání

MD

Kontakt

Sokol Hluboká nad Vltavou

pinechluboka@email.cz

Podskalí 394
373 41 Hluboká nad Vltavou

Zdeněk Palivec
+420 775 623 605

Vyhledávání

© Copyright 2009 l Všechna práva vyhrazena by Martin Dvořák

Vytvořeno službou Webnode