Divize 14. kolo Hluboká-Přídolí 9:9

25.01.2015 19:27

Utkání jako na houpačce. Domácí nastoupili bez nemocného Švrčiny, ale zato s bratrským duem Böhmů, kteří se prostřídali. Dále nastoupili Dvořák a Hornych. Hosté z Přídolí nastoupili proti podzimnímu duelu také v pozměněné sestavě – zraněného Strapka nahradil Vraspír.

Domácí měli soupeři co oplácet, na podzim v Přídolí podlehli 4:10. Do odvety domácí klub nastoupil suverénně. Po úvodních deblech neztratili domácí ani set. Bratři Böhmové si poradili s „materialisty“ Kamerou a Škopkem. Domácí na druhý debl zkusili postavit Dvořáka se Souchou a tento tah vyšel. Oběma se totiž čtyřhry letos moc nedaří. Dvořák byl minulé utkání dokonce posazen na lavičku J.

Výborný vstup do utkání potvrdili hned v následujících singlech Soucha výhrou na Kamerou, Böhm F. výhrou na Vochozkou a Dvořák na Vraspírem. Za necelou hodinku stav utkání 5:0 pro domácí, 15:1 na sety. Vypadalo to na pohodový zápas. Pavel Böhm připravený střídat svého bratra po dvou odehraných zápasech se určitě bál, že si ani nezahraje J. Jenže utkání zdaleka nekončilo. Za Přídolí snížil Škopek výhrou nad Hornychem, který se stále ještě nesžil s novou pálkou. Stav po prvních odehraných single 5:1.

Ke druhému zápasu nastoupil Böhm F. proti Kamerovi a Kamera se bohužel svého soupeře nezalekl a snížil na 2:5 z pohledu Přídolí. Domácím přinesl šestý bod sympaticky bojující Dvořák výhrou nad Vochozkou. Bohužel od této doby začal domácím docházet dech. Velká škoda byla hned v následujícím zápase, kdy Hornych vedl nad Vraspírem 2:1 na sety a v koncovce ještě 9:7, ale bohužel čtvrtý set nedotáhl a Vraspír se rozehrál a snížil na 3:6. Z domácí strany se určitě nečekala hladká porážka Souchy se Škopkem. Po odehraných druhých kolech singlů byl stav už jen 6:4 pro domácí.

A bylo hůř. Dvořák nestačil na Kameru a Hornych na Vochozku, a tak se začínalo ozznovu. 6:6. Soucha naposledy vrátil vedení klubu z podzámčí výhrou nad Vraspírem. Škopek srovnal výhrou nad nerozehraným Pavlem Böhmem, kterému se na tohoto soupeře moc nedaří. Stav po třetích singlech vyrovnaný 7:7

Poslední kolo nezačalo pro domácí vůbec dobře, Hornych prohrál i svůj čtvrtý zápas, tentokrát s Kamerou, a když domácí Soucha nezvládl pětisetovou bitvu s Vochozkou, vypadalo to s Hlubokou zle nedobře. Naději alespoň na remízu vykřesal ve svém druhém zápase Böhm Pavel, který doslova udolal Vraspíra 3:2 na sety, když musel z 1:2 otáčet. Ještě vyrovnanější boj předvedli domácí Dvořák proti doposud neporaženému Škopkovi. Utkání vrcholilo. Škopek vyhrál první set 11:9, Dvořák vyhrál ve stejném poměru ten druhý. Třetí set se protáhl až do prodloužení, v němž mohl Dvořák několikrát set ukončit, ale nepovedlo se mu to. Set nakonec prohrál 15:17 a nevypadalo to s domácími vůbec dobře. Čtvrtý set přinesl opět boj o každý balónek, Dvořákovi pomalu odcházely hlasivky, ale srdnatě bojoval, odvrátil dva mečboly a pak udeřil. Čtvrtý se pro sebe získal v poměru 16:14. To mu nalilo novou sílu do žil a doslova opanoval úvod pátého setu. 5:0 na otočce! 6:1, 7:2, ale pak 7:5. Důležitý byl bod na 8:5. Dvořák už dokázal zápas dovést do vítězného konce, a tak po takřka čtyřhodinovém  boji, skončil duel spravedlivou remízou 9:9.

Body domácí: Dvořák 3, Soucha 2, Böhm F. 1, Böhm P. 1, debly

Body Hosté: Kamera st. a Škopek po 3, Vochozka 2, Vraspír 1

zápis z utkání

MD

 

Kontakt

Sokol Hluboká nad Vltavou

pinechluboka@email.cz

Podskalí 394
373 41 Hluboká nad Vltavou

Zdeněk Palivec
+420 775 623 605

Vyhledávání

© Copyright 2009 l Všechna práva vyhrazena by Martin Dvořák

Vytvořeno službou Webnode