Divize 20. kolo Hluboká-Bechyně 10:1

09.03.2015 18:29

V posledním domácím utkání se očekávala na Hluboké bitva jako řemen. Hosté přijeli bez nemocné jedničky týmu Alexy, a tak v souboji třetítho týmu s druhým, byli domácí mírnými favority. Hluboká šla do boje hned s pěti hráči - brtské duo Böhmů doplnil v základu Soucha a Švrčina, v záloze čekal Dvořák. Hosté poskládali také silný tým v čele s Kupilíkem, Soldátem, Pučéglem a Mikoláškem, který na hlubocké hráče umí, jak potvrdil v minulých letech.

Kdo čekal boj se vším všudy, musel být zklamán, nikoliv tak domácí tým. Po čtyřhrách byl stav 1:1 a težko se dalo čekat, že by to byl pro Bechyni také poslední bod.

První kolo singlů zahájil Soucha proti Mikoláškovi a nedal mu šanci, vyhrál 3:0. To druhý zápas byl daleko vyrovnanější a domácí Pavel Böhm jej proti Pučéglovi rozhodl až v pátém setu. František Böhm čeli v úvodním setu kvalitním úderům Soldáta a až výhra v koncovce hostující nadšení zmírnila a pro domácího hráče to bylo trošku snadnější, výhrou 3:0 poslal Hlubokou do vedení 4:1. Klíčový zápas celého utkání přišel v dalším zápase mezi Švrčinou a Kupilíkem. Domácí hráč byl v prvním setu hodně nervózní a neměl proti Kupilíkovi šanci. Obrat však přišel ve druhém setu, který Švrčina ukořistil pro sebe a od třetího setu začal netrpělivý Kupilík hodně kazit. Těžko říct, jestli hlavní příčinou byl spánkový deficit  (Kupilík šel hrát rovnou po noční šichtě) a nebo jeho mysl nezvládla nepříznivý stav utkání (možná obojí dohromady), nicméne ve čtvrtém setu hostující hráč za stavu 7:3 pro Švrčinu, zápas srečoval a do dalších bojů již nezasáhl. Stav utkání rychle narůstal ve prospěch domácích a bylo jasné, že hlubočtí v jarní části urží domácí neporazitelnost. Za stavu 9:1 pustili domácí do hry také Dvořáka, který utkání proti Mikoláškovi (i přes neschpnost příjmutí stále stejného podání) dotáhl do konečné podoby 10:1. Na vedlejším stole probíhal mezitím "přátelský" zápas mezi Švrčinou a Půčéglem. Také ten domácí hráč zvládl a tak hlubočtí vrátli bechyˇnským podzimní porážku i s úroky ;-)

Body domácí: Böhm F., Böhm P. a Švrčina po 2, Soucha, Dvořák po 1, debl, 1x skreč

Body hosté: debl

MD

Kontakt

Sokol Hluboká nad Vltavou

pinechluboka@email.cz

Podskalí 394
373 41 Hluboká nad Vltavou

Zdeněk Palivec
+420 775 623 605

Vyhledávání

© Copyright 2009 l Všechna práva vyhrazena by Martin Dvořák

Vytvořeno službou Webnode